Het succesverhaal van Laura Wijnbelt

Hoe begin je een succes verhaal?
Hoe doe je dat als je jezelf niet meer bent. Als je de weg kwijt bent en gevangen zit in een lichaam dat niet van jouw is?

10 jaar geleden, na veel jaren in pijn te hebben geleefd, kreeg ik na een kijkoperatie te horen dat ik de ergste graad endometriose had. Van endometriose ga je niet dood, maar ze vertelde mij wel dat ik nooit zelf kinderen kon krijgen en dat het mogelijk was dat de endometriose mijn organen zoals baarmoeder, blaas en darmen zou kunnen aantasten.

Tijdens de operatie hadden ze alles verwijderd en kon ik beginnen met mijn eerste hormoon injecties om te zorgen dat de endometriose weg zou blijven. Deze hormonen zorgen ervoor dat je in een kunstmatige overgang terecht komt, want zolang je niet ongesteld word kan de endometriose niet groeien.

Tenminste dat is het principe, helaas gold deze regel niet bij mij. En kwam de endometriose heel snel terug. Er volgden 6 grote buik operaties in een tijdsbestek van 2,5 jaar, waarbij ik o.a. mijn halve blaas verloor en complicatie op complicatie kreeg.

Kim Taling

Zwanger worden

Gelijk hierna kwam ik in het IVF-traject terecht omdat als ik zwanger wilde worden het nu moest, want mijn baarmoeder en eierstokken waren al zo aangetast dat als ik wachtte het waarschijnlijk nooit meer zou lukken. Er volgde een heel zwaar traject. Ik had de operaties nog niet verwerkt, was lichamelijk nog niet hersteld. Maar moest het IVF-traject in.

De hormonen die ik kreeg maakte het voor mij psychisch en emotioneel heel zwaar. Na zeker 6 miskramen, heel wat mislukte pogingen waar ik de tel van ben kwijt geraakt was de laatste poging raak. Ik was zwanger. Leuk zou je denken, maar ik voelde dat niet zo. Ik wilde nog van alles, maar kon het niet. Ik was zwanger en werd moeder. Het verdriet van het niet kunnen doen wat ik wilde, en angst dat het alsnog mis zou gaan veranderde in de loop van de zwangerschap in blijdschap.

Onze dochter werd geboren een maand te vroeg, maar gezond. Echter met mij ging het helemaal niet goed. Mijn dochter is gekomen met een keizersnede. Tijdens deze keizersnee ben ik heel erg gaan bloeden en hebben de dokters gevochten voor mijn leven. Waar ik hun nog altijd dankbaar voor ben.

Ik was mijzelf niet meer

De tijd die volgde was een hel voor mij. Van 54 kilo kwam ik flink aan door alle hormonen die ik moest slikken om de endometriose maar niet terug te laten komen, wat wederom niet werkte. 3 jaar geleden besloten de dokters mijn eierstokken op 28-jarige leeftijd te verwijderen, waardoor ik dus in de overgang terecht kwam met alle gevolgen van dien. Opvliegers, nog meer kilo’s , psychisch totaal in de knoop. Ik vluchtte van alles. Voor mijn werk en mijn vrienden. Ik wilde alleen maar weg en mij verstoppen. Ik straalde niet meer lachte, niet meer echt. Ik deed wat van me gevraagd werd. Ik was een steen, huilen kon ik niet meer. Van binnen ging ik zo kapot. Ik zag alles zwart. Ik kon niet meer vechten, mijn kaars was uit. Ik kwam ruim 16 kilo aan ging van maatje 34 naar 40/42.

Mijn keerpunt

Toen kwam The Slim Company op mijn pad. Ik besloot te gaan afvallen, want hoopte dat als ik mijn lichaam terugkreeg ik mezelf weer terug te vinden. 12 januari 2017 was het keerpunt van mijn 10 jaar lange gevecht. Ik kwam bij Iris en Edith terecht; 2 geweldige coaches en 2 geweldige mensen. Zij sleurden mij er doorheen. Had ik het moeilijk dan gaven zij mij positieve feedback. De kilo’s gingen er echt af! Het werkte en het was lekker. Ik ben nu al ruim 10 kilo kwijt. Maat 36 is een feit.

Ik kan alles weer aan

Maar ik heb niet alleen mijn lichaam terug, door hun zag ik hoe ik mijn leven weer in handen kon nemen. Ze stimuleerden mij. Mijn hele gedachten patroon is gereset. Ik kan weer denken, lachen, stralen als 10 jaar geleden. Ik hoef me niet meer te verstoppen of te vluchten. Lichamelijk en psychisch hebben PS. food & lifestyle en mijn 2 geweldige coaches ervoor gezorgd dat ik een succes verhaal heb. En mijn succes eindigt hier niet! 1 september 2017 heb ik mijn eerste ladiesrun gerend. Heel emotioneel! Ik weet nu dat ik, met mijn ogen die weer stralen, mijn eigen lichaam en de geweldige goede vibe waar ik nu in zit,alles wat nog komen gaat zal verslaan!

© 2024 - Iris Hageman Privacybeleid | Disclaimer